Gashaarden

Van ondergewaardeerd oubollig naar trendsettend en verantwoord.

Nu de grond in onze Noordelijke provincies ons bevend blijft waarschuwen lijkt het einde van het aardgastijdperk in zicht. Of we ooit de nationale gaskraan gaan dichtdraaien is allang niet meer de vraag. Wanneer we dat gaan doen is dat nog steeds. Deze jarenlange onzekerheid lijkt zich maar voort te slepen. Grote belangen staan radicale keuzes in de weg en niemand durft knopen door te hakken. Het Nederlandse poldermodel ten voeten uit. Droogmalen met tergend langzaam draaiende ambtelijke molens is nu eenmaal een langdurig karwei. En dat is maar goed ook!

Want nu hebben fabrikanten de tijd gehad om te anticiperen op veranderende omstandigheden. Grote gastoestelleveranciers begrijpen het toekomstperspectief en hebben ondertussen maatregelen kunnen nemen om de aansluiting met de markt te behouden, met of zonder gasaansluiting! Innovatieve ideeën en inzichten hebben gezorgd voor minder noodzaak en voor investeringen in acceptabele alternatieven zoals propaangas en biogas. Het einde van het aardgasnetwerk betekent dus niet het einde van gastoestellen zoals de vertrouwde gashaard. Integendeel zelfs! Doordat gashaardleveranciers nu gedwongen inventief moeten zijn zien we alleen maar meer goede redenen waarom mensen een gashaard kopen!

Inventief omdat het moet
De meeste moderne gashaarden zijn nu zo ontworpen dat ze vloeiend over kunnen stappen op alternatieve gassoorten zoals propaangas. Het ene merk doet dit door een ombouwservice aan te bieden, het andere merk door alvast de benodigde branders toe te voegen aan de haard zelf. De overgang van aardgas op propaangas is een ingrijpende gebeurtenis, maar door deze ingrijpende gebeurtenis zijn gashaardfabrikanten wel bijzonder gemotiveerd en geïnspireerd. Dit zien we bijvoorbeeld direct aan het sterk verbeterde rendement van een moderne gashaard. Nooit eerder gaf zo weinig gas zo veel warmte en was tegelijkertijd het vuurbeeld zo belangrijk als vandaag de dag. Door slimme software en geavanceerde brandertechnieken geeft een moderne gashaard maximaal sfeer bij minimaal gasverbruik.

De consument van nu is zich meer dan ooit bewust van het effect van vrijkomend CO2 gas. We weten dat er bij het verbranden van aardgas CO2 vrijkomt en beseffen wat voor invloed dit gas heeft op ons klimaat. Onbewust of bewust zijn steeds meer consumenten bezig met CO2 reductie. Natuurlijke grondstoffen mogen niet zomaar meer worden opgemaakt. En wanneer natuurlijke grondstoffen zoals aardgas wel worden gebruikt, dan moet dit nu zo zuinig en efficiënt als mogelijk is. Dit gedachtengoed is natuurlijk niet bij de consument gebleven. De kracht van vrije marktwerking is dat de markt levert wat de markt vraagt. Vandaar dat gashaardleveranciers als vanzelf gedwongen zijn tot innovaties en tot drastische verbeteringen. Iedere leverancier wil nu eenmaal beter aansluiten bij de klantwens dan de directe concurrent. Dè reden waarom de ontwikkelingen op gashaardgebied zich zo razendsnel voltrekken!

De gashaard van nu is dus niet meer te vergelijken met de gashaard van weleer. Hij is schoner, duurzamer, veiliger, betrouwbaarder, sfeervoller en gemakkelijker in gebruik dan ooit te voren. De gashaard is dus nog lang niet aan zijn pensioen begonnen! Zie de gashaard als een laatbloeier waarmee het uiteindelijk toch helemaal goed is gekomen. Nieuwe ideeën geven de gashaard een impuls die als een frisse wind door haardenland waait. Deze hernieuwde energie en inzichten zijn direct zichtbaar in trendsettende nieuwe modellen. Wie had jaren terug al gehoord van de doorkijkhaard of het roomdivider model? En wie kende tot voor kort de hangende gashaard? Stuk voor stuk moderne designelementen pur sang! Het einde van de gashaard is dus absoluut nog niet in zicht! Hij is terug van helemaal-nooit-weg-geweest en staat te springen om aan zijn tweede jeugd te beginnen! Mooier, efficiënter, duurzamer en verantwoordelijker dan ooit!

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: